53 fods aluminiums yacht

 på togt rundt

Kap Horn til Antarktis 

Motto

Alle mennesker drømmer; men ikke på samme vis. De der drømmer om natten i deres sinds lønlige kroge, vågner ved daggry og nemmer, at det var flygtige tåger. Men dagslysets drømmere er farlige, thi de virkeliggør måske deres drømme med åbne øjne for at bringe dem over i det håndgribeliges verden.

T.E Lawrence, Visdommens Syv Søjler

Anden information

Quick Links


 

    Kim Lundin

    Født 12/10-73 og opvokset i Svendborg. Har efter 10. klasse på maritim efterskole taget navigatør uddannelsen og sejlet de nordiske farvande tynde med coastere, passager færger og ikke mindst sejlbåde.

    Har i eget sejlskib sejlet den halve klode rundt og har der fået interessen for sejlads med socialpædagogiske skibsprojekter. Har været fast skipper gennem 2 år på det socialpædagogiske skibsprojekt "Victoria" - men mente at han kunne gøre det anderledes og mere i hans egen ånd ved at starte sit eget projekt op.

    Kim er en uhyre dygtig sømand og en kaptajn som altid tager godt bestik af situationen og handler hurtigt og effektivt. Han er en meget afdæmpet person som er vellidt, hvor han kommer frem i verden. Han er uhyre principfast og er en person som man ikke løber om hjørner med. Tag ikke fejl af Kim - for selvom han ikke er stor og barsk af udseende; så er han det af sind og man skal stå tidligt op, for at følge med. 

    kim@antarktis.dk

     

     Sonni Lundin

     Født 07/10-75 i Svendborg. Efter 10 klasse er Sonni uddannet lastvognsmekaniker og har i små 10 år arbejdet som mekaniker, maskinmester og værkfører.

     Sonni er manden som fixer alt teknisk ombord på S/Y Livet - om det er hovedmotoren der skal renoveres, stålplader der skal svejses eller det elektriske system som strejker så er Sonni manden som klarer ærterne.

     Han er fiks på fingrene og har altid gang i en masse projekter og har en særlig evne til at kunne reparere selv det mest vanskelige med en strip og noget tape.  

     S/Y Livet nyder godt af at have en så kompetent maskinmester ombord og mange sejlere misunder dem deres "private maskinmester" som konstant passer og plejer maskinen.

     Han er lidt af en "actionman" og er altid med på den værste - om det er en tur på vandski eller med dykkergrejet på 20 meter vand.

     Sonni har Kursusbevis som Yacht skipper af 3 grad, 2 års erfaring i socialpædagogiske skibsprojekter.

     sonni@antarktis.dk

      

      

      

      Dennis Østergaard

      Født 27/7-74 og opvokset i Esbjerg. Uddannet datamatiker på Esbjerg EDB-skole, arbejdet som system tekniker i 3 år på Lindøværftet og er nu ansvarlig for IT installationen hos plastvirksomheden, SKY-LIGHT, i Varde.

      Dennis har sejlet kloden rundt, i en 40 fods stålbåd. Han har sejlet små både, store både ja næsten alt hvad der kan sættes sejl på. Hans eneste fællesnævner for alle bådene er farten. De skal kunne bevæge sig, helst hurtigere end vinden blæser. Når Dennis sejler er han konstant opmærksom på vind og retning, det ville være super ærgerligt at miste chancen for at flyve spileren om så det kun er for en halv time.

       

      En anden lidenskab er dykning. En sport hvor han har prøvet det hele og lidt til. Men trods alle former for haj, koral, dybde og vragdyk er han bidt af en gal havgud. Hvem ellers hopper i Kattegat i 10 grader varmt vand fyldt med brandmænd for bare lige at se om der nu skulle være god sigt! 

       

      Svigter teknikken og kommunikationen med omverden er han den rette for jobbet. Med vanlig jysk sindighed og sikkert også lidt snedighed er han i stand til at klare de mest komplicerede problemer. Han er god til træ og går ikke af vejen for en smule tømmer arbejde. Murskeen kan også sagtens få en tur og malerfaget ligger ham ikke fjernt. Alt sammen gør det ham til den person i Danmark der har de groveste fingre men stadig håndtere ti finger systemet på et tastatur.

       

      Dennis er en alsidig person med mod på livet, konstant i favntag med spændingen og oplevelserne ved at leve. Han er far til to og sit eget hus, en mand man tør betro sig til og stole på når det for alvor gælder.

      dennis@antarktis.dk

       

       

       

       

       Jakob Hansen

       Jakob, Sild eller ”Cotton Eye Joe” er født 26/11 1977, kommer fra Vejle, hvor han har boet hele sit liv.

       Han er uddannet som væksthusgartner, altså en mand med grønne fingre. Men det er nu ikke meget han har gjort i den branche. I stedet har han tjent til føden som håndværker – primært ved at sætte industrihegn op – men han kan også både mure og tømre. Så fingrene har vist skiftet farve.

       Jakob er eventyrlysten og har flere gange været i New Zealand, hvor botanikken igen kommer op i ham. I hvert fald bruger han tiden ”down under” til jagt af alle mulige former. Både på havet med fint ”deep fishing”-udstyr, eller i skovene på grisejagt, blot udstyret med en jagtkniv.

        

       Jakob er loyal og respekteret. Hans mange evner, interessen for at tilegne sig ny viden samt lysten til at udforske grænser, gør ham til en person, der er værd at bruge tid på.

       Han er en god ven. Både når det gælder om at give en hånd med eller dele et par pints på caféen.

       Endvidere er han godtroende, og har en stor evne til at hoppe på ”practical jokes”.

        

       Jakob har sejlet jollesejlads i de yngre år. I det voksne liv har han haft 2 sejlbåde. Han har duelighedsbeviset, og til foråret 2006 starter han på yacht skipper uddannelsen.

        

       jakob@antarktis.dk

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

                   Rene Buch

                          

                         Født 29/6-73 i Svendborg

                         10 klasse afgangs eksame i Svendborg. Hvor efter han tog en automekaniker uddannelse. Har arbejdet med motorcykler i mange år.

                         Sergant i Hæren, og sluttede sin soldatertid med en udstationering i Bosnien som bodyguard for brigade generalen.

                         Efter hjemsendelse tog René flycertifikat mens han arbejdede i Kastrup lufthavn.

                         René er nu bosat i Norge og arbejder nu som mekaniker på US biler. I sin fritid sejler han i sportsbåde og mindre sejlbåde.

                         Har rejst i Øst og Vest dog mest på landjorden - han har det med at skulle prøve alt med fart og spænding. Altid klar for en udfordring og en på opleveren.

                          

                         renebuch@yahoo.no

                          

                         Copyright ® 2005 antarktis.dk
                         Forsiden    Ruten    Links    Kontakt    FAQ

                         Forside

                         Båden

                         Besætning

                         Billeder

                         Rejsebreve

                         Nyheder

                         S/Y OASIS mod Antarktis